Over ons

Over onze familie

De familie Vanhaecke wenst u van harte welkom in Le Bassin, waar comfort en gastvrijheid elkaar ontmoeten! Genesteld in het hart van Oostende, is onze gezellige zaak ingericht om u zich thuis te laten voelen.

Verleden

Tom Vanhaecke en Elsie Bruynoghe begonnen hun avontuur in de horeca al op jonge leeftijd. Op slechts twintigjarige leeftijd openden ze hun eerste zaak in Oostende, restaurant De Palieter. Een aantal jaren later namen ze het gekende Grand Café Burlington over, gelegen op de hoek van de Kapellestraat en de Vindictivelaan, en zo begon een nieuw hoofdstuk in hun carrière. De zaak verwierf snel een uitstekende reputatie dankzij de verse producten en de uitmuntende service.

In 2008 breidden Tom en Elsie hun ambities verder uit door het voormalige Strandhotel aan de Visserskaai over te nemen, dat ze ook meteen omdoopten tot 'Le Bassin'. Gedurende de jaren ondergingen zowel het hotel als de brasserie uitgebreide renovaties. Het hotel groeide van 25 naar 40 kamers en in 2020 werd Le Bar du Bassin geopend, een stijlvolle aanvulling op het familiebedrijf.

Ondertussen zijn ook zoon Jules en dochter Zoé volledig mee in het familieverhaal gestapt. Zoé, sommelier, kaasmeester en zythologe, runt Le Bar du Bassin met passie en vakmanschap. Jules, afgestudeerd in hotelmanagement, richt zich op het reilen en zeilen van de brasserie en het hotel, waarmee de familietraditie met zorg wordt voortgezet.

Hotel, Brasserie, Bar

Elk van de drie zaken wordt uitgebaat door een lid van de familie bijgestaan door trouwe teamleden. En dat voel je. Het restaurant nemen Tom en zoon Jules Vanhaecke, samen met chef Christine Degroote voor hun rekening, Elsie Bruynoghe, vrouw van Tom, en zoon Jules staat in voor de ontvangst en het reilen en zeilen in het hotel. Dochter Zoé neemt de honneurs waar in Le Bar du Bassin, die naast het restaurant ligt. Als sommelier, kaasliefhebber en zytholoog deelt ze haar passie met de klanten en voorziet ze een paring tussen kwalitatieve dranken, lekkere kazen van kaasaffineurs Van Tricht en charcuterie van De Laet & Van Haver en slagerij Dierendonck.

North Sea chefs & lokale verankering

Onze chefs Tom en Christine dragen verse en streekgebonden producten hoog in het vaandel. Op deze manier werken we mee aan een kleinere ecologische voetafdruk. Als volwaardige 'North Sea Chef' en als pionier van “à l’Ostendaise”, focussen wij ons op gerechten met Noordzeevis. Wij werken vooral met streekproducten en maken ook deel uit van: ‘Het Lekkere Westen’ & ‘Een Zee van Smaak’. 

Ook op het uitgebreid ontbijtbuffet vindt u heel wat streekproducten terug,
alsook onze huisgemaakte granola en confituren.