Over ons

Over onze familie

De familie Vanhaecke wenst u van harte welkom in Le Bassin, waar comfort en gastvrijheid elkaar ontmoeten! Genesteld in het hart van Oostende, is onze gezellige zaak ingericht om u zich thuis te laten voelen.

Verleden

In 2010 namen Tom & Elsie het toenmalige Strandhotel over...

Hotel, Brasserie, Bar

Elk van de drie zaken wordt uitgebaat door een lid van de familie bijgestaan door trouwe teamleden. En dat voel je. Het restaurant nemen Tom en zoon Jules Vanhaecke, samen met chef Christine Degroote voor hun rekening, Elsie Bruynoghe, vrouw van Tom, en zoon Jules staat in voor de ontvangst en het reilen en zeilen in het hotel. Dochter Zoé neemt de honneurs waar in Le Bar du Bassin, die naast het restaurant ligt. Als sommelier, kaasliefhebber en zytholoog deelt ze haar passie met de klanten en voorziet ze een paring tussen kwalitatieve dranken, lekkere kazen van kaasaffineurs Van Tricht en charcuterie van De Laet & Van Haver en slagerij Dierendonck.

North Sea chefs & lokale verankering

Onze chefs Tom en Christine dragen verse en streekgebonden producten hoog in het vaandel. Op deze manier werken we mee aan een kleinere ecologische voetafdruk. Als ambassadeur van North Sea Chefs en als pionier van “à l’Ostendaise”, focussen wij ons op gerechten met Noordzeevis. Wij werken vooral met streekproducten en maken ook deel uit van: ‘Het Lekkere Westen’ & ‘Een Zee van Smaak’. 

Ook op het uitgebreid ontbijtbuffet vindt u heel wat streekproducten terug,
alsook onze huisgemaakte granola en confituren.